Wanda ja Vision omassa oudossa maailmassaan

Tv-arvostelu: Hämmentävän alun jälkeen WandaVision-sarjasta kuoriutui mielenkiintoinen ja yllätyksiä täynnä oleva uusi lisä Marvel Cinematic Universeen.

 

WandaVision, kausi 1.

Hankin Disney+-suoratoistopalvelun viime joulukuussa kuukaudeksi, koska halusin katsoa tuoreeltaan The Mandalorianin toisen kauden. Ei mennyt kauaa huomata, että palvelussa on yllin kyllin katsottavaa, ei vähiten sen takia, että rakastan animaatioita. On ollut ihanaa katsoa lapsuuden lempileffoja suomeksi. Kuukauden ensikokeilun jälkeen otinkin pian koko vuoden tilauksen. Katsottava ei nimittäin hevillä lopu, koska vanhojen suosikkien lisäksi Disney Plussaan tulee jatkuvasti uutta sisältöä. Marvelin elokuviin hurahtaneena otin ilolla vastaan yhdeksänosaisen WandaVision-sarjan.

 

Että mitähän vi***a?

Kuten nimestä voi päätellä, sarjassa seikkailevat Marvel Cinematic Universesta (MCU) tutut supersankarit Wanda Maksimoff (Elizabeth Olsen) ja Vision (Paul Bettany). MCU:n elokuvissa nähtiin, kuinka Wanda sai ikuisuuskivestä mystisiä kykyjä, ja kuinka ihmismäinen androidi Vision heräsi eloon. Nyt nämä kaksi seikkailevat menneiden vuosikymmenien komediasarjaa muistuttavassa maailmassa.

Ensimmäisen jakson aikana olo oli suoraan sanottuna vähän niin kuin Sannin biisistä: että mitähän vi***a? Marvelin elokuvat nähneenä tiesin, mitä sekä Wandalle että Visionille oli käynyt ennen tämän uuden sarja tapahtumia. Se mitä nyt näin, oli hyvin hämmentävää. Eikä vähiten mustavalkoisuuden takia.

Uskalsin kuitenkin luottaa siihen, että WandaVisionille on looginen selitys ja jatkoin katsomista. Hämmennys alkoi hävitä vähitellen, ja sarja paljastui varsin mielenkiintoiseksi. Suosittelenkin kaikki WandaVisionin aloittaneita katsomaan vähintään neljännen jakson loppuun asti. Neljäs jakso avaa tapahtumia selkeästi, ja sen avulla ensimmäisienkin jaksojen tapahtumat saavat selityksen. Alun hämmentävän kepeyden jälkeen WandaVision tarjoilee toimintaa, huumoria, yllättäviä tapahtumia ja aiemmista elokuvista tuttuja kasvoja. Kaiken kruunaa Wandan ja Visionin järkkymätön rakkaus.

 

Loistava Kathryn Hahn

Olen nähnyt kaikki tähän mennessä tulleet MCU-elokuvat, ja WandaVision pysyy niiden kyydissä kirkkaasti. Juoni on yllättävä, mielenkiintoinen, hauskakin. Varsinkin Wandan ja Visionin naapuria Agnesia näyttelevä Kathryn Hahn on erinomainen läpi kauden.

Juttelin WandaVisionista ystäväni kanssa ekan kauden viimeisen jakson jälkeen, ja hän paljasti, ettei itse asiassa ole katsonut sarjaa edeltäneitä elokuvia. Vaikka hän ei tiennyt henkilöiden taustasta mitään, oli sarja silti ollut niin kiinnostava, että hänkin katsoi koko kauden. Se jos mikä on hyvän sarjan merkki!

 

Lisätietoa tv-sarjasta:

WandaVision IMDb:ssä

Lisää Taviskriitikon arvosteluja:

Telkkarista löytyy perunakavereita – Sohvaperunat

Kun järki ei päätä pakota – Hiljainen paikka