Ensitreffit-parit muodostettu varman päälle

Tv-arvio: Ensitreffit alttarilla -sarjan uuden kauden pareilla on ensimmäisen jakson perusteella paljon yhteistä. Onko parinmuodostus ollut liiankin riskitöntä?

Ensitreffit alttarilla, kausi 5, jakso 1

 

Kun Ensitreffit alttarilla -sarja aikoinaan alkoi, katsoin ensimmäisen kauden mielenkiinnolla. Totta kai tällaisen telkkarifanaatikon piti päästä omin silmin näkemään, että ihan oikeastiko kaksi toisilleen täysin tuntematonta ihmistä päräyttää naimisiin tapaamatta tosiaan etukäteen. No kyllä vaan päräyttivät, ja niin tekivät monet muutkin sen jälkeen. Nyt Avalla alkaa jo viides kausi.

Omalla kohdalla sarjan seuraaminen jäi ensimmäiseen kauteen. Pari seuraavaa jätin kokonaan välistä. Tuntui, että nyt tämä konsepti on nähty, eikä toisten ihmisten parisuhteet kiinnosta minua niin paljon, että jatkaisin sarjan seuraamista. Pääsin uudelleen Ensitreffien makuun vuonna 2016 tuoreen poikaystäväni kautta. Nyttemmin jo avomiehen statuksella kulkeva kumppanini pitää sarjasta todella paljon, joten minäkin olen alkanut sitä seurata. Totta puhuen taitaa kyllä olla niin, että katson Ensitreffejä, koska nautin saadessani jakaa intohimoni television katsomiseen mieheni kanssa. Hän kun ei muuten ole lainkaan samanlainen töllöaddikti kuin minä. Ensitreffien katsominen onkin minulle ennen kaikkea yhteisen ajan viettämistä mieheni kanssa. Ja onhan sarjan konsepti edelleen aika kutkuttava.

 

Viime kauden katastrofia ei haluta toistaa

Uudella kaudella asiantuntijat ovat valinneet pareiksi Rosan ja Eetun, Miinan ja Heikin sekä Sinin ja Vesan. Suhtaudun aloitusjakson perusteella varsin positiivisesti kaikkiin pareihin. Voi jopa olla, että Toni Dunderfelt, Elina Tanskanen ja uutena asiantuntijana mukaan tullut Marianna Stolbow ovat ottaneet tällä kaudella parien muodostamisen varman päälle. Sarjaa aiemmin katsoneet muistavat viime kauden katastrofin, kun Mari ja Petri tulivat keskenään toimeen niin käsittämättömän huonosti, että erosivat jo ennen viimeistä jaksoa. Yleensähän päätös yhdessä jatkamisesta tehdään vasta useiden viikkojen yhteiselon jälkeen, ja päätös kerrotaan katsojille ja asiantuntijoille viimeisessä jaksossa.

Tällä kertaa parit tuntuvat lähtökohdiltaan hyvin samanlaisilta, joten uuden fiaskon riskiä ei pitäisi olla. Parit ovat sen näköisiä ja oloisia, että tulevat luultavasti hyvin toimeen keskenään. Parinmuodostus on ollut ehkä liiankin riskitöntä. Saadaanko näillä pareilla aikaan mielenkiintoinen kausi? Kaikilla pareilla on muun muassa hyvin samankaltaiset ammatit: Rosa ja Eetu ovat sairaanhoitaja ja palotarkastaja, Miina ja Heikki ovat molemmat akateemikkoja (Miina on maisteriopiskelija ja Heikki tekee väitöskirjaa). Sini ja Vesa ovat lastenhoitaja ja opettaja. Mieheni huomautti myös, että Sinillä ja Vesalla on niin sanotut naimanaamat, eli kasvonpiirteet muistuttavat toisiaan.

Pitäähän ensimmäisessä jaksossa konfliktienkin siemeniä viljellä, muuten katsojat eivät jaksa kiinnostua. Mahdollisia ongelmia parien kesken voi muodostua. Rosa kertoi olevansa tunteellinen ja temperamenttinen. Jääkö rauhallisemmalta vaikuttava Eetu hänen jalkoihinsa parisuhteessa? Eetun ehdottomuus treenien suhteen kuulosti varsin jyrkältä: hän totesi, että aika isoja saa tapahtua, että treenit jää väliin. Totta kai omista harrastuksista täytyy pitää kiinni uuden parisuhteenkin aikana, mutta treenien tärkeyden korostaminen tuolla tavalla särähti ainakin omaan korvaani. Heikki vaikutti kameroiden edessä täysin hissukalta, eli osaako hän antaa itsestään tarpeeksi parisuhteen kipinän syttymiseen? Tuskin Miina voi mieheen kiintyä, jos tämä ei anna oman persoonansa tulla esiin.  Lisäksi minua ihmetyttää, ettei kukaan asu samassa kaupungissa kumppaninsa kanssa. Tämä voi olla vain oman mukavuudenhaluisuuteni sanelema mielipide, mutta mielestäni suhteelle luodaan turhaa stressiä sillä, että toisen on muutettava vieraaseen kaupunkiin. Toivottavasti Miina ei joudu muuttamaan Heikin minikämppään!

 

Hääjakso on suosikkini

Seuraava jakso on suosikkini. Koko sarjan mehukkain hetki on se, kun parit näkevät toisensa ensimmäistä kertaa alttarilla. On hauska tarkkailla parien ilmeitä ja eleitä. Tosin aina niidenkään tulkitseminen ei ole helppoa. Viime kaudella olimme mieheni kanssa sitä mieltä, että Johanna näytti hetken aikaa pettyneeltä nähdessään Markuksen ensimmäisen kerran. Lopulta he kuitenkin olivat ainoa pari, joka pysyi yhdessä. Ensimmäisen jakson perusteella en osaa vielä sanoa, mikä pari on suosikkini. Rosa ja Eetu vaikuttivat leppoisilta ja rempseiltä. Miinan ja Heikin parisuhteesta voi muodostua vankka ja kunnioitukseen perustuva kahden akateemikon liitto. Sinin ja Vesan välittömyys taas antaa hyvät lähtökohdat parisuhteen rakentamiselle. Seuraavat jaksot näyttävät, kuinka parien taipale lähtee käyntiin, ja viimeisessä jaksossa selviää, saadaanko tällä kaudella pysyviä suhteita aikaiseksi. Itse toki toivon, että kaikki löytävät ohjelmasta itselleen kumppanin. Sen verran rohkeutta tähän realityyn osallistuminen vaatii, että soisin sen palkittavan unelmien puolison löytymisellä!

 

Lisätietoa sarjasta:

Ensitreffit alttarilla Katsomossa

Lisää Taviskriitikon arvosteluja:

Ensivaikutelma: vain yksi pari jää varmasti yhteen – Ensitreffit alttarilla

Ensimmäinen yhteinen reissu – Ensitreffit alttarilla