Ensitreffit alttarilla loi kaksi uutta liittoa

Tv-arvio: Ensitreffit alttarilla -sarjan päätösjaksossa ei nähty mullistavia yllätyksiä. Miina ja Heikki sekä Sini ja Vesa jatkoivat avioliittoa, Rosan ja Eetun tiet erkanivat odotetusti.

Ensitreffit alttarilla, kausi 5, jakso 10

Ensitreffit alttarilla -sarjan viimeisessä jaksossa parit palasivat häidensä näyttämölle Suomenlinnaan kertomaan asiantuntijoille ja katsojille, jatkuvatko tuoreet liitot. Ennen finaalia olin hyvin varma Miinan ja Heikin jatkosta sekä Rosan ja Eetun erosta. Vain Sini ja Vesa olivat mielessäni kiikunkaakun eron ja yhdessä pysymisen välillä. Veikkasin kuitenkin eroa.

Bongasin muuten MTV:n sivuilta, että Ensitreffit alttarilla saa jatkoa. Haku tulevalle kuudennelle kaudelle on jo käynnissä. Sinne vaan rohkeat sinkut hakemuksia täyttämään!

Sini ja Vesa

Joskus on mukavaa olla väärässä. Viime viikon postauksessa veikkasin, että Sinin ja Vesan liitto on liian kaverillinen ja he päätyvät eroon. Pari päätti kuitenkin jatkaa yhdessä. Sini kertoi, että päätökseen vaikutti muun muassa se, että Vesa vaati häntä ”reunaehtokeskustelussa” olemaan suhteessa mukana aivan täysillä. On hyvä, että pari on keskustellut täysin avoimin kortein jatkosta ja toiveistaan liiton suhteen. Jakson lopulla nähdyissä kuulumisissa Sini totesi, ettei hänellä ole koskaan ollut yhtä turvallinen olo suhteessa. Myös kovasti kaivattua kipinää oli kuulemma löytymässä. Ihanaa, että tämä hassuttelijapariskunta jaksoi yrittää yhteiseloa ohjelman jälkeenkin. Hyvin heillä näyttää menevän.

Rosa ja Eetu

Kirjoitin jo hääjakson arviossa, että Rosan ja Eetun hyvältä näyttävä alku voi lässähtää hyvinkin pian, kun häähumu ja -matka ovat ohi ja arki alkaa. Tähän päätelmään tulin siksi, että joskus lempi roihahtaa tulisesti, mutta sammuu myös yhtä nopeasti. Hääpäivänään tiiviisti toisiaan tuijotelleet ja estoitta pusutelleet Rosa ja Eetu kokivat alussa tunteiden paloa, ja kun arki alkoi, ei samaa fiilistä enää löytynytkään. Tämä johti hämmennykseen, ahdistukseen ja turhautumiseen.

Suurin ongelma suhteessa oli kommunikaatio. Eetu oli liian kiltti sanoakseen Rosalle vastaan ja Rosa liian temperamenttinen sanoakseen kritiikkiään rakentavasti. Toivon, että Eetu löytää rinnalleen rauhallisemman naisen ja Rosa kumppanikseen miehen, joka osaa pitää puoliaan.

Miina ja Heikki

Tämän supersöpön suosikkiparini avioliiton jatkon osasin ennustaa viime viikolla. Aina en ole ollut samaa mieltä, sillä hääjakson arviossa veikkasin Miinaa ja Heikkiä varmoiksi eroajiksi. Pariskunta voitti minut puolelleen kauden edetessä, ja lopulta jopa Heikki alkoi vaikuttaa ihan mukiinmenevältä kaverilta. Jos Miinan kaltainen älykäs, kaunis ja rento nainen haluaa Heikin puolisokseen, on miehessä pakko olla paljon hyvää.

Lopuksi Miina lausui hienoja sanoja parisuhteesta ja rakkaudesta. Hän pohti, kuinka paljon enemmän maailmassa olisi rakkautta, jos ihmiset malttaisivat tutustua kunnolla toisiinsa ja antaisivat toiselle mahdollisuuden näyttää, kuka on. Miinan loppusanat saivat Twitterinkin liekkeihin. Naista toivottiin useammassa tviitissä jopa ensi kauden asiantuntijaksi. Eniten yhdyn erään tviittaajan toiseen huomioon: miten ihmeessä Miina oli vielä vapailla markkinoilla tätä ohjelmaa varten?

 

Lisätietoa sarjasta:

Ensitreffit alttarilla Katsomossa