Juhannuksena itkettiin ja naurettiin – Ensitreffit alttarilla

Tv-arvio: Ensitreffit-pariskunnat lähtivät juhannuksen viettoon vaihtelevissa tunnelmissa. Rosa nakutteli nauloja avioliittonsa arkkuun, mutta kahdella muulla parilla näyttää edelleen menevän hyvin.

Ensitreffit alttarilla, kausi 5, jakso 7

Sini ja Vesa

Ensitreffit-pariskunnat puhuvat hyvin harvoin suhteidensa fyysisestä puolesta kameroiden edessä. Sini ja Vesa kuitenkin puhuivat psykologi Tony Dunderfeltin vastaanotolla myös läheisyydestä. Vesa kertoi olevansa hitaampi syttyjä kuin Sini. Upeaa huomata, että pariskunta on puhunut avoimesti myös tästä suhteen aspektista. Sini sanoi hyvin, että molemmilla on toisen oppimista tiedossa.

Psykologi Tony sanoi Sinin ja Vesan tapaamisessa olleen toiveikas tunnelma. Omakin mielipiteeni tästä parista parani. He eivät tuntuneet enää niin kaverillisilta kuin aiemmin. Jos aviopari onnistuu sovittamaan fyysiset tarpeensa yhteen ja löytämään molempia tyydyttävän tavan olla lähekkäin, on heidän suhteellaan hyvä ennuste.

Sini ja Vesa viettivät juhannusta Vesan kaveriporukassa. Ajoittaiseen introverttiuteen taipuvaisena ihmisenä kauhistuin Sinin puolesta: iso porukka tuntemattomia ihmisiä, eikä ketä tahansa ihmisiä, vaan uuden aviopuolison läheisimpiä kavereita. Sini näytti kuitenkin solahtavan hyvin uusien tuttavuuksien joukkoon. Hänen aluksi oudolta vaikuttanut seuraleikkinsäkin otettiin hyvällä huumorilla vastaan.

Rosa ja Eetu

Rosa pudotteli aikamoisia pommeja psykologi Tonyn vastaanotolla. Hän sanoi, ettei tunne Eetua kohtaan samoin kuin mies tuntee häntä kohtaan. Pahaltahan tuo kuulosti, varsinkin kun Rosa korosti alkaneensa ihmetellä, missä ne tunteet toista kohtaan oikein viipyvät. En usko, että häiden hellät tunteet enää Rosalle palaavat. Hän näyttää jatkuvasti tympääntyneeltä Eetun seurassa.

Asiantuntijan vastaanotolla Rosa kertoi kokevansa, että vetää Eetua perässä heidän suhteessaan. Eetu oli syystäkin hämmästynyt. Rosa kehui kameroille yrittäneensä antaa Eetulle tilaa ja mahdollisuuden tehdä päätöksiä. Seuraavaksi leikattiin kohtaukseen, jossa Rosa tyrmää kaikki miehensä ehdotukset kukkia valikoidessa. Rosa ei käyttäydy reilusti Eetua kohtaan. Psykologi Tonyn edessä hän kuvaili miestään hitaaksi, vaikka itse on se, joka on kärsimätön ja päällepäsmäröivä. Tämän jakson näkemisen jälkeen täytyy todeta, että Rosan ja Eetun liiton onnistuminen vetäisi juonenkäänteenä vertoja Game of Thronesinkin yllättävimmille kuvioille.

Ei Eetukaan aina ole reilu. Hänen juhannuksena esittämänsä laulu oli hyvin erikoinen. Pariskunta vietti juhannusta Eetun kavereiden luona, ja mies esitti kappaleen, jossa kertoi pariskunnan suhteesta. Oli mielestäni epäreilua Rosaa kohtaan laulaa suhteen vaikeuksista iloisen juhannuksenvieton lomassa, Rosalle vieraiden ihmisten edessä.

Miina ja Heikki

Vihdoin nähtiin aina iloisen Miinan herkkä puoli. Hän purskahti itkuun juhannuksena pohtiessaan Heikin kanssa sitä, kuinka nopeasti pari on edennyt. Miinaa pelotti ajatus, että mitä jos suhteesta ei tulekaan mitään. Heikki lohdutti puolisoaan sanomalla, että hänen mielestään edessä on hyvin pitkäaikainen suhde. Oli ilo huomata, että Heikki otti Miinan huolen tosissaan, ja osasi lohduttaa naista juuri niillä sanoilla, jotka uskon Miinan halunneenkin kuulla.

Psykologin vastaanotolla pari puhui ”punaisista pisteistään”, eli asioista, joista huomauttaminen tuntuu kipeältä. Jokaisella ihmisellä on asioita, joista on erityisen epävarma oman itsensä suhteen. Jos kumppani näistä asioista huomauttaa, tuntuu se poikkeuksellisen pahalta. Heikki kertoi pariskunnan hoitavan huomauttelen enimmäkseen kiusoittelevan huumorin avulla. Tähän Miina totesi saman, minkä itse huomasin kolmannen jakson aikana: joskus tuntuu, että huumorin varjolla huomautellaan todellisista ongelmista. Jos joku asia oikeasti häiritsee, olisi se parempi sanoa rehellisesti, eikä yrittää naamioida muka-hauskaksi kommentiksi. Toivottavasti parin kommunikaatio tässä asiassa kehittyy.

Vaikka Miina näyttääkin kiintyneen Heikkiin, en itse edelleenkään ymmärrä miehen viehätystä. Hän töksäyttelee usein outoja kommentteja Miinalle. Kun nainen huomautti Heikin haisevan tupakalle, vastasi hän ”yks nainen tykkäs tupakanhajuisesta miehestä”. Heikin kommentti oli aivan typerä. Mitä niillä edellisillä naisilla on merkitystä uudessa suhteessa? Aivan kuin Miinan tulisi tehdä kaikki myönnytykset ja Heikissä itsessään ei olisi mitään parantamisen varaa.

 

Lisätietoa sarjasta:

Ensitreffit alttarilla Katsomossa