Ensivaikutelma: vain yksi pari jää varmasti yhteen – Ensitreffit alttarilla

Tv-arvio: Ensitreffit alttarilla -hääjakson perusteella luotan vain yhteen pariin. Heikin käytös omissa häissään oli lähes törkeää.

Ensitreffit alttarilla, kausi 5, jakso 2

Hääjakso on Ensitreffit alttarilla -sarjan suosikkini. On hauska yrittää tulkita parien ensikohtaamisia. Paljoon voi kiinnittää huomiota: ilmeisiin, eleisiin, puheisiin. Kakkosjakson ensivaikutelmien perusteella sanoisin, että Sini ja Vesa jäävät yhteen, Rosa ja Eetu ehkä jäävät, ja Miina ja Heikki eroavat.

Ihan ensiksi pitää kommentoida häiden miljöön muutosta. Edelleen ollaan Suomenlinnassa, mutta nyt vihkitila on eri. Onnistuneesta muutoksesta ei ole kyse, sillä uusi vihkihuone on järkyttävän ruma! Huone muistutti lähinnä hautaustoimistoa. Ruutulattia oli valju ja seinät olivat tylsän valkoiset. Kameran kuvatessa pareja taustalla näkyi harmaita lämpöpattereita, seinä josta oli irronnut päällystettä ja yksi surullinen kukkaruukku. Tykkäsin paljon enemmän edellisten kausien huoneesta, jossa oli tunnelmallinen tiiliseinä ja lautalattia.

Ymmärrän miksi muutos on tehty. Tässä uudessa huoneessa morsian astelee sulhasen luo suoraan edestäpäin. Tämä muistuttaa perinteistä kävelyä alttarille. Edellisillä kausilla morsianhan tuli vihkitilaan sulhasen sivulta, eikä kävellyt häävieraiden ohitse. Mutta on vaikea uskoa, ettei Suomenlinnasta olisi voitu löytää hieman romanttisempaa huonetta, joka tarjoaisi saman kulkusuunnan morsiamelle.

Heidän liittonsa kestää

Sini ja Vesa näyttivät olevan alusta asti luontevasti yhdessä. Sini puhui ennen häitä morsiusneidon kanssa, että on hyvä jos mies kuvailee itseään pöljäksi, koska hän on hömelö. ”Hömelö ja pöljä” voikin olla hauska lempinimi tälle parille.

Alttarilla vaikutti, että molemmat pitivät näkemästään. Sini kehui vihkimisen jälkeen, että Vesa oli kaikin tavoin positiivinen yllätys. Vesa puolestaan kehui vaimoaan kauniiksi. On mukavaa katsella, kun pari saa noin hyvän ensivaikutelman toisistaan. Hääjakson perusteella on vaikea sanoa mitään pahaa Sinistä ja Vesasta parina. Niin luontevasti heidän kanssakäymisensä rullasi. Tämän parin liiton kestävyyteen on helppo uskoa.

Rosa ja Eetu ehkä-kategoriaan

Rosan reaktio Eetun näkemiseen oli aidoin, jonka muistan sarjassa nähneeni. Tulevan puolison näkeminen pitkän odotuksen jälkeen purkautui hyperventilointia muistuttavana huohotuksena. Ymmärtäähän sen, söpö mies odottamassa alttarilla pelastuslaitoksen univormussa, vähemmästäkin henki salpautuu. Molemmat olivat ennen kaikkea helpottuneen oloisia nähdessään toisensa. Varmasti tuollaisessa tilanteessa mielessä pyörii myös se vaihtoehto, että mitä jos alttarilla on vastassa ihminen, jonka ulkonäkö ei miellytä tippakaan. Näin ei näyttänyt Rosalle ja Eetulle käyvän.

Rosa ja Eetu pusuttelivat ja ottivat kontaktia toisiinsa hääkuvauksen ja hääjuhlan aikana.  Pari katseli hymyillen toisiaan ja puheli hassuilla äänillä. Heidän kanssakäymisensä oli suloista ja estotonta. Tämähän on vain ja ainoastaan hyvä merkki. Joskus kuitenkin käy niin, että lempi roihahtaa tulisesti, mutta sammuu myös yhtä nopeasti. Tätä epäilen Rosan ja Eetun kohdalla. Noin läheinen kanssakäyminen loppujen lopuksi vieraan ihmisen kanssa kummeksuttaa minua. En ole koskaan uskonut intohimon ja kiihkeiden tunteiden olevan paras parisuhteen pohja. Pahoin pelkään, että Rosan ja Eetun hyvältä näyttävä alku voi lässähtää hyvinkin pian, kun häähumu ja -matka ovat ohi ja arki alkaa.

Heidän liittoonsa en usko

Heikki puhui ennen häitä best manilleen siitä, kuinka Suomenlinnalla on vankilahistoria, ja kuinka hänkin viettää nyt viime hetkiä vapaudessa. Totta kai Heikki vitsaili, mutta joskus vitsien varjolla ilmaistaan aitoa huolta asioista. Tahdon uskoa, että Heikki ei oikeasti pidä naimisissaoloa vankilatuomiona. Mutta ei tällainen vitsailu ainakaan minulle hyvää ensivaikutelmaa antanut.

Ei saanut Heikkikään hyvää ensivaikutelmaa Miinasta. Häiden jälkeen mies kertoi, kuinka hänelle tuli epäilyksen tunteita, ja että Miina vaikutti erityyliseltä persoonallisuudeltaan ja ulkonäöltään. Heikki kertoi myöhemmin omien tunnelmiensa jo onneksi parantuneen.

Tämän parin kohdalla jännityksen aisti parhaiten. Toivottavasti Miina ja Heikki onnistuvat karistamaan jäykkyyden ja tutustumaan toisiinsa aidommin.

Täytyy ihan suoraan tunnustaa, että en pidä hirveästi tästä Heikistä. Hän lähti kesken hääruokailun jättäen Miinan yksin pöytään syömään. En voi tietää, kauanko mies oli poissa, mutta palatessaan hän pahoitteli poistumistaan. On siis kyse enemmästä kuin parista minuutista. Mielestäni on uskomattoman törkeää lähteä kesken kaiken lipettiin omalta hääillalliseltaan, kun toisella on vielä ruokakin kesken. Ihan sama onko kyse tällaisista vähän erilaisista häistä. Heikki ei tuntunut piittaavan lainkaan Miinan seurasta, vaan karkasi polttelemaan sikaria kavereittensa kanssa. Suorastaan pöyristyin Miinan puolesta. En myöskään pitänyt Heikin ”ei tullut vissiin muita mieleen” kommentista, kun kerrottiin, että Miinan lempirunoilija on Eino Leino. Selvästi ainakaan minun ja Heikin persoonat eivät kohtaa lainkaan. Toivottavasti Miinalla ja Heikillä on enemmän yhteistä ja samanlainen huumorintaju.

Ensi jaksossa parit lähtevät häämatkalle. Sini ja Vesa lähtevät Wieniin. Rosan ja Eetun matkakohde on Rooma, Miina ja Heikki matkaavat puolestaan Krakovaan.

 

Lisätietoa sarjasta:

Ensitreffit alttarilla Katsomossa