Täysosuma Tampereella – Bistro Venlan salaatti sai haaveilemaan kesästä

Bistro Venla salaatit
Ravintola-arvio: Bistro Venlan salaatissa tuoreet raaka-aineet pääsevät oikeuksiinsa. Mukaan otettuna salaatti maksaa vain kahdeksan euroa.

Bistro Venla

Osoite: Kauppakatu 6, Tampere.

Pääruoat 10,90–13,90 euroa. Hinnat tarkistettu 05/2023.

 

Asuin Tampereella reilut kuusi vuotta opiskeluaikoina. Rakastan kaupunkia edelleen, ja piipahdan siellä aina, kun hyvän syyn saan. Jäähyväiskiertuettaan soittavan Disco Ensemblen keikka Olympiassa oli erinomainen syy, ja suuntasimme siskoni kanssa Tampereelle marraskuisena lauantaina.

Olemme siskoni kanssa aivan mahdottomia herkuttelijoita, joten viikonlopun ostoslistalla oli jos jonkinlaista suolaista ja makeaa. Tästä syystä ajattelin, että voisi olla fiksu veto syödä illalliseksi salaattia. Opiskeluaikoina en muista maistelleeni moniakaan salaatteja, jos siis opiskelijaruokala Juveneksen raastepöytää ei lasketa. Sopiva safkapaikka löytyikin googlaamalla ”salaattibaari tampere”. Bistro Venla oli hakukoneen tarjoamien ensimmäisten vaihtoehtojen joukossa ainut, joka oli auki tarpeeksi myöhään. Näin päädyimme ostamaan annoksemme Kauppakadun Venlasta.

Bistro Venla cookiet
Venlan vitriineistä löytyy kakkuja, cookieita ja muuta makeaa.

 

Lämmin vastaanotto

Bistro Venla on sisustettu viehättävästi valkoisilla pöydillä ja ruskeilla tuoleilla. Pimeys oli jo ehtinyt laskeutua sateisena marraskuun iltana, mutta Venlan sisätilassa tunnelma oli valoisa. Valaistus ei ole sokaisevan kirkas, vaan sopivan lämmin. Lämmin oli myös vastaanotto. Kassan takana palvellut neiti kysyi ystävällisesti, olimmeko tulossa syömään. Ilmoitin, että ottaisimme annokset mukaan, mutta miettisimme vielä hetken, mitä ottaisimme. Itse kyllä tiesin jo haluavani vuohenjuustosalaatin. Siskoni pohtiessa omaa valintaansa ehdin räpsäistä pari kuvaa.

Tilasin oman salaattini, mutta halusin jättää siitä pois paholaisen hillon ja aurinkokuivatut tomaatit. Myyjä kysyi heti, haluaisinko korvata ne jollain. Nykyään tätä tarjousta kuulee kovin harvoin. Yleensä jos haluaa jättää jotain pois, ei tilalle tarjota mitään. Myyjän suosituksesta otin salaattiini viikunaa. Mukaan otettuna salaatit maksoivat vain kahdeksan euroa. Siskoni totesi myöhemmin, että kahvila vaikutti niin viihtyisältä, ettei olisi harmittanut maksaa täyttäkään hintaa ja jäädä paikan päälle syömään.

Bistro Venla sisustus
Sisustuksessa ei kikkailla. Sävyt ovat rauhallisia ja tunnelma lämmin.

 

Bistro Venla salaatit
Siskoni testasi Bistro Venlan halloumisalaatin, minä valitsin vuohenjuustosalaatin.

 

Kerrankin riittävästi juustoa

Palasimme hotelliimme vuohenjuusto- ja halloumisalaattien kera. Molempien annoksissa oli lähes samat ainekset. Minun salaatissani oli muutama oliivi, joita ei halloumisalaatissa ollut. Myös siskoni oli jättänyt paholaisen hillon pois ja korvannut sen viikunalla.

Ensimmäinen huomioni oli, että kerrankin vuohenjuustoa on runsaasti. Monesti salaateissa on vain yksi kiekko juustoa, mutta tässä oli ainakin puolitoista. Pääraaka-ainetta ei tarvinnut säännöstellä syömisen lomassa, vaan jokaiseen haarukalliseen sai vuohenjuustoa. Myös avokadoa oli mukavan runsaasti.

Salaatin maku oli loistava. Raaka-aineet olivat tuoreita, ja niiden aito maku pääsi esiin. Oliiviöljyä ja balsamicoa oli maltillisesti. Joskus salaatit on suorastaan hukutettu kastikkeeseen, ja koko ajan saa olla pyyhkimässä kosteita suupieliä. Bistro Venlan salaatissa täytteet olivat hyvässä tasapainossa keskenään. Siskoni piti myös salaatistaan erittäin paljon. Halloumi ei ollut liian suolaista. Annoksen mukana tullut leipäpala oli maukas ja sopivan pehmeä.

Bistro Venla vuohenjuustosalaatti
Vuohenjuustosalaattini sisälsi pariloitua vuohenjuustoa, avokadoa, cashewpähkinöitä, oliiveja, kurkkua, tomaattia, hunajamelonia, sipulia ja oliiviöljyä sekä balsamicoa.

 

Syön melko harvoin salaatteja ravintoloissa, mutta taas sain huomata, että ehkä kannattaisi tehdä niin useammin. Bistro Venlan annos ainakin oli täysosuma. Vuohenjuustosalaatin jälkeen vatsa oli täynnä, mutta ei ähkyyn asti. Aloin jo haaveilla kesäisestä reissusta Tampereelle, jonka aikana noudan Venlasta salaatin ja nautin sen koskenrannassa auringon paistaessa lämpimästi. Suomen kesän tuntien luultavasti kuitenkin sataa, mutta onneksi lämpöä löytyy myös sisältä kahvilasta.

 

Lisää ravintolasta:

Bistro Venlan kotisivut

Lisää Taviskriitikon arvosteluja:

Täyden kympin annos – Levant