Tulisten tapasten ystäville – Ravintola Más

https://www.taviskriitikko.fi/ravintolat/hankalaa-sushia/
Ravintola-arvio: Ravintola Más tarjoilee tyylikkäitä tapaksia, mutta monet niistä ovat omaan makuuni liian tulisia. Myös tarjoilijan työskentelystä löytyi parantamisen varaa.

Ravintola Más

Osoite: Simonkatu 9, Helsinki.

Tapakset 7,50 €/1 kpl, pääruoat 21–36 euroa. Hinnat päivitetty 05/2023.

 

Äitini täytti hiljattain 70 vuotta. Serkkuni ehdotti, että kokoontuisimme illalliselle ravintola Másiin juhlan kunniaksi. Äidille ei aluksi kerrottu mitään, vaan paljastimme illallissuunnitelman vasta pari päivää etukäteen. Iloisesti äitini yllättyikin, ja tammikuisena torstaina kokoonnuimme seitsemän naisen voimin tapaksille Másiin.

 

Ravintola Más lohipastrami
Lohipastrami oli suosikkitapakseni.

 

Aioli korventaa

Rakastan tapaskulttuuria, eli sitä että pöytään saa tilata moni pieniä annoksia ja illan aikana voi maistella monia eri makuja. Ikäväkseni huomasin, että Másissa moniin tapaksiin oli lisätty chiliä tavalla tai toisella. En kestä tulisia ruokia, joten yhtäkkiä tapasvaihtoehtoni kaventuivatkin merkittävästi. Päädyin tilaamaan lohipastramin, peruna-paprikatortillan ja halloumiranskalaisia. Lohipastrami oli erityisen hyvää, suorastaan suussa sulavaa. Valitettavasti halloumiranskalaisten aioli olikin sitten sitä tulisempaa sorttia. Minun olisi kannattanut varmistaa kaikkien annosten tulisuus, koska suuni on niin herkkä. En kuitenkaan osannut arvata, että yleensä valkosipulin makuinen aioli olisi tällä kertaa maustettu korventavaksi. Onneksi pöydässä oli jo sen verran tyhjiä lautasia, että pystyin pelastamaan halloumin pois tulisen aiolimajoneesin seasta omalle astialleen ennen kuin aioli ehti liikaa ranskalaisiini tarttua.

 

https://www.taviskriitikko.fi/ravintolat/hankalaa-sushia/
Peruna-paprikatortillan päällä ollut vaahto sopi ruokaan erinomaisesti. Halloumiranskalaisten aioli sen sijaan oli liian tulista.

 

Koska tilasin vain kolme tapasta, oli tilaa hyvin myös jälkiruoalle. Tilasin churroja, tai siis churron. Annokseen kuului kupillinen suklaakastiketta ja vain yksi taikinapötkylä. Serkkuni otti saman jälkkärin, ja mietimme nauraen, olisiko sopivaa juoda ylijäänyt suklaa suoraan kupista. Sitä nimittäin jäi yli hyvin paljon. Emme tähän kuitenkaan ryhtyneet, eikä vähiten sen takia, että suklaakastike ei maistunut kovin laadukkaalta. Se oli aivan liian sokerista. Olisin toivonut suklaan olevan paljon täyteläisempää.

 

Ravintola Más churro
Churroja olisi saanut olla enemmän, sillä suklaakastiketta jäi runsaasti yli.

 

Arvostelua kirjoittaessani Másin tapaslista on ehtinyt vaihtua, mutta yleisellä tasolla voin todeta, että annokset ovat tarkkaan mietittyjä ja maistuvia. Tulisuutta on tosin saatettu taikoa sellaisiinkin annoksiin, joiden kohdalla menussa ei mitään tuliseen viittaavaa mainita. Jos olet herkkä, kannattaa siis varmistaa, onko tilaamassasi ruoassa jotain liian mausteista.

 

Sekoilua tilausten kanssa

Tarjoilu Másissa ei yltänyt ruoan laadun tasolle. Pöytään tuotiin yksi ylimääräinen lohipastrami, mutta koska se oli niin uskomattoman hyvää, ehdotin että äitini söisi sen. Moka ei siis haitannut, mutta ei nostanut palvelukokemuksen tasoa. Muutenkin tarjoilija vaikutti epävarmalta ja kyseli meiltä, puuttuiko vielä jotain. Mielestäni tarjoilijan tehtäviin kuuluu itse pysyä selvillä siitä, onko pöydässämme jo kaikki tilattu ruoka. Äitini pääruoasta oli lisäksi unohdettu ottaa chili pois, vaikka äitini tätä pyysi. Häneltä taidan olla herkän suuni perinyt, koska emme kumpikaan tykkää tulisista ruoista.

Laskuja tuodessa vasta rumba alkoikin, sillä useampi lasku oli kirjattu väärin. Tapasravintolan tarjoilijan toivoisi pysyvän kärryillä tapaskulttuuriin kuuluvassa pienten annosten tilailussa ja niiden laskuttamisessa. Jouduimme odottamaan turhauttavan kauan sitä, että kaikki saivat laskunsa maksettua, koska kuitteja oltiin jatkuvasi korjaamassa.

Hotelli Scandic Simonkentän alakerrassa sijaitseva Más on sisustukseltaan tumma ja tunnelmallinen. Ravintolassa on hauskoja yksityiskohtia, muun muassa pöytävarauksesta kertovat puupalikat. Aterimet ovat tyylikkäitä, samoin ruoka. Más on omaan makuuni liian tulinen, mutta jos suu chiliä kestää, niin tästä ravintolasta saat varmasti hyvää ruokaa.

 

Lisätietoa ravintolasta:

Ravintola Másin kotisivut

Lisää Taviskriitikon ravintola-arvosteluja:

Perustarpeita ja maistuvia salaatteja – Oiva tyydyttää brunssihimon – Ravintola Oiva

Hankalaa sushia – Sushirullen