Peruslounas pirteässä paikassa – Lounaskahvila Triangeli

Lounaskahvila Triangeli keitto ja salaattilautanen
Ravintola-arvio: Lounaskahvila Triangeli tarjoaa tavanomaisia lounasantimia, mutta sisustus on viehättävän epätavanomainen.

Lounaskahvila Triangeli

Osoite: Mekaanikonkatu 7, Helsinki.

Keittolounas 9 euroa, lounasbuffet 11 euroa. Hinta tarkistettu 05/2023.

Asun Herttoniemenrannassa, mutta aivan vieressä sijaitsevalle Herttoniemen yritysalueelle tulee todella harvoin asiaa. Alueella tulee käyskenneltyä lähinnä kesäisin matkalla Kirsikkapuistoon. Tällä kertaa päädyin yritysalueelle noutaessani kummipoikani lahjaa Hertsikassa sijaitsevasta Ketunleikistä. Koska ilma oli marraskuisen kolea, päätin mennä kävelylenkin päätteeksi nauttimaan lämmintä keittoa johonkin lounaspaikkaan. Valinta osui Lounaskahvila Triangeliin.

 

Odottamaton sisustus

Odotin, että yritysalueen ytimessä sijaitseva lounaskahvila olisi hyvin ruokalamainen ja kolkko. Monet lounaspaikat nimittäin näyttävät melko tylsiltä ja samasta puusta veistetyiltä. Siksi koinkin iloisen yllätyksen astuessani sisään Triangeliin. Lounaskahvilan seinät ovat pirteän keltaiset, ja valkoiset tuolit tuovat kirkkautta. Seinillä on myös paljon kauniita tauluja. Ystävällinen asiakaspalvelu kasvattaa viihtyisää tunnelmaa entisestään

Valitsin ateriakseni siis keittolounaan. Tarjolla oli suurta herkkuani, lohikeittoa. Keittolounaaseen kuuluu ruokajuoma, leipä, salaattipöytä, jälkiruoka ja kahvi tai tee.

 

Triangeli sisustus
Kun napsin valokuvia tauluista, tuli Triangelin miestyöntekijä kertomaan, että taulut ovat hänen itsensä maalaamia.

 

Lohikeitossa seikkaili seitä

Lounaskahvila Triangelin ruokaa kuvaa parhaiten sana tavallinen. Salaattipöytä on tavanomainen raastepöytä höystettynä kylmällä makaronisalaatilla. Lämpimiä ruokia en tällä kertaa testannut, mutta lisukevaihtoehdot olivat perinteiset riisi ja perunamuusi. Pääruoat olivat uunimaksa, broilerinfilee ja makkaraperunat. Kyseiset ruoat ovat useimpien lounaspaikkojen peruskauraa.

 

Triangeli keitto ja salaatti
Lohikeitto oli hieman suolaista. Salaattipöydästä matkaan tarttui makaronisalaattia, porkkanaraastetta, suolakurkkuja ja salaattia.

 

Syömäni lohikeitto sisälsi melko vähän lohta. Lisäksi keitossa oli jotain vaaleaakin kalaa, luultavasti seitä. En tiedä ovatko aiemmat lounastajat napsineet padasta parhaat lohipalat ja jättäneet jälkeensä enemmän vaaleaa kalaa. Jos keitto on jo valmistettaessa sisältänyt kaloja samassa suhteessa kuin minun lautasellani, olisi ruokalistaan voinut saman tien kirjoittaa lohi-seikeitto.

Keitto oli muuten hyvää, mutta aavistuksen liian suolaista. Suolan määrää ei syödessä huomannut, mutta ruoan jälkeen huomasin tarvitsevani toisen lasin vettä. Perunat olivat makuuni liian pehmeitä, mikä voi johtua siitä, että ne ovat jatkaneet kypsymistä kuumassa tarjoilupadassa. Saavuin syömään vasta lounasajan loppupuolella ja toivon, että alun perin perunat eivät ole olleet ylikypsiä.

 

Jälkkäri on ”not worth the calories”

Jälkiruokana oli tarjolla pullaa ja appelsiinipiirakkaa, joista valitsin jälkimmäisen. Piirakassa oli paksu ja kuivakka pohja, eikä appelsiini maistunut merkittävästi. Käytän siskoni kanssa joskus käsitettä ”not worth the calories”, kun tarkoitamme, että joku jälkiruoka ei ole tarpeeksi herkullinen ollakseen sisältämiensä kalorien arvoinen. Tämä jälkiruoka menee heittämällä tuohon kategoriaan.

 

Triangeli jälkiruoat
Appelsiinikakku ei vakuuttanut. Appelsiini ei maistunut tarpeeksi ja pohja oli turhan paksu.

 

Triangelin keittolounas on edullinen ja perusvarma vaihtoehto Herttoniemen lounastajille. Ruoalla ei kikkailla, vaan tarjolla on perinteisiä antimia. Keiton suola ja koostumus eivät olleet aivan kohdallaan, mutta ruokaa jaksoi kyllä syödä niin, ettei nälkä jäänyt. Ystävällinen palvelu ja pirteä sisustus paransivat käyntikokemusta sen verran, että saatan käydä Triangelissa uudestaankin, jos sen lähettyville lounasaikaan satun.

 

Lisätietoa ravintolasta:

Lounaskahvila Triangelin kotisivu

Lisää Taviskriitikon arvosteluja:

Onko tässä Helsingin keskustan halvin lounas? – Kiila