Ihmetyksestä ilahtumiseen – Deli Café Mayan brunssi yllätti runsaudellaan

Deli Cafe Mayan brunssi
Ravintola-arvio: Salaattipainotteinen brunssi on raikas ja täyttävä.

Deli Café Maya

Päivitys: Deli Café Mayan toiminta on päättynyt.

 

Deli Café Mayan brunssille saapuessa mieleni valtasi ihmetys: tässäkö kaikki on? Brunssitarjottava oli sullottu yhdelle pöydälle ja kahvilan tiskille. Pettymys meinasi vallata mielen. Missään ei myöskään ollut infoa siitä, mitä oli tarjolla. Kuinkas ne allergeenit? Brunssiseurana ollut ystäväni ei voi syödä gluteenia sisältäviä tuotteita. Valittelin infon puutetta jo ravintola Kiilan keittolounaan arvioinnissa, ja sama epätietoisuus näytti toistuvan. Olimme valinneet Deli Café Mayan juuri sen takia, että sen nettisivuilla mainostetaan tarjolla olevan paljon vaihtoehtoja gluteenitonta tai maidotonta ruokavaliota noudattaville.

 

Deli Cafe Maya salaatteja
Pieneltä vaikuttanut valikoima osoittautui varsin runsaaksi.

 

Pienessä tilassa paljon syötävää

Deli Café Maya on onneksi sen verran pieni kahvila, että työntekijän huikkaaminen paikalle oli helppoa. Ja vielä helpompi oli muistaa hänen vastauksensa: kaikki paitsi leipä, minicroissantit, mysli, pasta ja porkkanakakku olivat gluteenitonta. Kattausta tarkemmin tutkittuani totesin, että erilaista lautasentäytettä oli itse asiassa runsaasti. Ruoat olivat sen verran pienissä kulhoissa, että niitä mahtui monta pieneen tilaan. Kahvilassa on vain noin 30 paikkaa, joten kulhoja ei ihan heti rohmuta tyhjiksi, ja työntekijä täyttää niitä tiuhaan tahtiin. Brunssi alkoi näyttää aina vain paremmalta.

 

Deli Cafe Maya leikkeleet
Kattaukseen kuului muun muassa salaattia, porkkanaa, leikkeleitä ja juustoja.

 

Tarjolla oli kylminä ruokina pastasalaattia, linssejä, perunasalaattia, marinoitua kaalia, salaattia, tomaattia, kurkkua, paprikaa, oliiveja, hummusta ja porkkanaa. Lämpimänä suuhunpantavana oli munakasta ja lihapullia. Lautaselle sai lapata myös leikkeleitä, juustoa, viinirypäleitä, leipää ja minicroissantteja. Erikoisuutena mainittakoon nachot ja salsa. Ystävälleni tuotiin keittiöstä gluteenitonta leipää, puuroa ja muroja. Juomaksi voi valita vettä, omena- tai appelsiinimehua.

 

Deli Cafe Maya leivät
Enpä ole aiemmin nähnyt brunssilla tarjottavan nachoja ja salsaa.

 

Deli Cafe Mayan brunssi
Aion ehdottomasti vierailla Deli Café Mayan brunssilla uudestaan.

 

Maistoin lähes kaikkea mitä pöytään oli katettu, ja kaikki oli valtavan hyvää! Ainekset maistuivat tuoreilta ja huolella valmistetuilta. Totesin jo puolessavälissä ruokailua, että tänne tullaan uudestaan. Vaikka en ollut vielä päässyt edes jälkiruokiin! Olen perso herkuille, ja jälkkäritarjonta on iso tekijä brunssipaikkaa valitessa. Deli Café Mayan porkkana- ja suklaakakku vaativat santsikierroksen, niin hyviä ne olivat. Porkkanakakut ovat usein liian kuivia ja niiden pohja murenee syödessä, mutta nämä kakut olivat sopivan kosteita. Kakkujen lisäksi jälkiruoaksi tarjottiin rahkaa, mysliä, hilloja ja hedelmiä.

 

Deli Cafe Maya jälkiruoat
Porkkana- ja suklaakakku olivat taivaallisen hyviä.

 

Raikas ja kylläinen olo

Joku saattaisi murmuttaa vähäisestä lämpimien ruokien valikoimasta, mutta minua se ei haitannut. Silloin kun ruoka on maukasta ja hyvin valmistettua, ei vaihtoehtoja tarvitsekaan kymmeniä. Päädyin syömään kylmiä ruokia sellaisella ruokahalulla, etten lopulta jaksanut maistaa kuin yhden lihapullan ja vähän munakasta. Sen jälkeen olikin sulateltava hetki ennen jälkiruokaa ja teetä.

Deli Café Mayan brunssin jälkeen olo oli raikas ja kylläinen. Kattaukseen ei kuulunut raskaita tai rasvaisia ruokia. Kakutkaan eivät olleet liian tuhteja. Hinta on Helsingin brunssien halvimmasta päästä. Ja hinnalle todella saa vastinetta.