Hyvä hampurilainen huonossa ravintolassa – Grande Grill

Grande Grill Hampurilainen ja ranskalaiset
Ravintola-arvio: Grande Grill on ahdas, ja saimme huonoa palvelua. Onneksi hampurilainen oli täydellisyyttä hipova.

Grande Grill

Päivitys: Grande Grill on lopettanut toimintansa.

Osoite: Aleksanterinkatu 15, Helsinki.

Pääruoat 13,50–32,90 euroa.

Pidän säästämisestä ja pidän hampurilaisista. Siksi oli luonnollista suunnata Grande Grilliin Syö!-viikkojen aikana, kun eri ravintolat tarjoavat annoksia 10 eurolla. Kyseisen ravintolan juustohampurilaisateria kustantaa normaalisti 17 euroa, joten alennus oli tuntuva.

Ahdas ravintola, huono tarjoilija

Ei ollut yllätys, että saapuessamme ravintolaan lauantai-iltapäivänä alennusviikkojen aikaan, jouduimme hetken odottamaan pöytää. Lopulta meidät ohjattiin yläkertaan, jonne oli tungettu aivan liian monta pöytää pieneen tilaan.  Omalle paikalle istuutuakseen piti ahtautua pöytien välistä varoen, ettei pyyhkäise omalta tai viereiseltä pöydältä mitään lattialle. Kuulin kaiken, mitä viereisissä pöydissä puhuttiin. Tuntui kuin olisimme olleet tuplatreffeillä viereisen pöydän pariskunnan kanssa. Myös naistenhuone oli järkyttävän pieni. Jos jäät pesemään käsiäsi vähänkään huolellisemmin, saat varmasti vessakopin ovesta selkään.

Juustohampurilaisateria
Ruoka saapui nopeasti, vaikka ravintola oli täynnä.

 

Palvelu oli sikäli hyvää, että tarjoilija tuli ottamaan tilauksemme nopeasti, eikä ruokaa joutunut odottamaan kauaa. Vähän sen sijaan joutui jännittämään, tuleeko sieltä oikeanlainen annos. Ystäväni tilasi hampurilaisensa gluteenittomalla sämpylällä ja ilman juustoa sekä sipulia. Tarjoilija ei kirjoittanut mitään ylös. Oletin, että hän on hyvämuistinen ammattitarjoilija, joka ei muistiinpanoja kaipaa. Ystäväni aikoi myös vaihtaa ranskalaiset bataattiranskalaisiin, ja tarjoilija ilmoitti sen maksavan kolme euroa. Menussa lukee, että vaihto maksaa kaksi euroa. Onneksi tarjoilija sentään korjasi summan heti, mutta jäi kyllä ranut vaihtamatta. Miksei hintaa ole korjattu menuihin?

Tämän jälkeen tarjoilija pyysi ystävääni toistamaan tilauksensa. Tässä vaiheessa alkoi ihmetyttää, miksei tarjoilija ottanut tilausta ylös vieläkään, jos ei kerran muista sitä. Lopulta nainen meni naputtelemaan tilaustamme koneelle, ja palasi vielä kerran kysymään, tuliko hampurilaiseen salaattia ja tomaattia.

Juomatilaus ei sujunut sen mallikkaammin. Ystäväni kysyi tarjoilijalta, onko ravintolan valikoimassa inkivääriolutta. Tarjoilija sanoi, että on. Tuodessaan minun Pepsi Maxini hän korjasi, että ei olekaan. Seuraavaksi hän lähti pyynnöstä selvittämään, olisiko tarjolla alkoholitonta ja gluteenitonta olutta. Eipä ollut sitäkään. Näiden asioiden puuttuminen ei tietenkään ole huonoa palvelua. Ei kaikkien mieltymyksiä pysty sisällyttämään valikoimaan. Mutta kerrottuaan, ettei olutta ole, tarjoilija pyyhälsi siivoamaan muita pöytiä. Hän ei varmistanut, haluaisiko ystäväni jotain muuta. Vesi sai kelvata.

 

Hampurilainen ja ranskalaiset
Grande Grillin hampurilasateria oli yksi parhaista koskaan syömistäni.

 

Hampurilainen pelasti tilanteen

Ruokamme saapui pöytään lyhyen odotuksen jälkeen. Ja ah, millainen ruoka sieltä tulikaan. Hampurilaisateria hipoi täydellisyyttä! Ranskalaiset olivat sopivan napakoita, eivätkä liian rasvaisia. Ne oli myös suolattu sopivasti. Hampurilaissämpylä ei ollut liian höttöistä, vaan miellyttävän kiinteä. Ystäväni kertoi, että myös gluteeniton sämpylä oli maukas. Se ei maistunut pahvilta, niin kuin jotkut gluteenittomat leivät kuulemma joskus maistuvat. Pihvi oli medium, niin kuin mielestäni hyvässä hampurilaisessa kuuluukin. Liha oli mehukasta ja hyvin maustettua. Joissain ravintoloissa burgerin väliin töräytetään aivan liikaa majoneesia, mutta Grande Grillin annoksessa sitä oli sopivasti.

 

Seuraavalla kerralla annos mukaan

Grande Grillin hampurilainen on yksi parhaista, joita olen koskaan syönyt. Kaikki maut sopivat hyvin yhteen. Hampurilaista ei ole pilattu liialla majoneesilla tai övereillä täytteillä. Yleensä perusraaka-aineet liha, juusto, salaatti, tomaatti ja suolakurkku toimivat parhaiten, kunhan kaikki ainesosat ovat laadukkaita ja taidolla valmistettu. Aion syödä tämän annoksen uudestaankin, varsinkin jos se pysyy mukana Syö!-viikkojen tarjonnassa. Mutta seuraavalla kerralla otan annokseni mukaan.

 

Lisätietoa ravintolasta:

Grande Grillin kotisivut

Syö!-viikkojen kotisivut

Lisää Taviskriitikon arvosteluja:

Tulisten tapasten ystäville – Ravintola Más