Ei ole ravintolaa arvosteluihin katsominen – Goodwin The Steak House

Goodwin New York -pihvi
Ravintola-arvostelu: Hyvä sijoitus matkailusivusto Tripadvisorin arvosteluissa ei välttämättä takaa, että ravintolassa on kaikki kohdallaan. Sen todisti pihviravintola Goodwin The Steak House.

Goodwin The Steak House
Osoite: Eteläranta 14, Helsinki
Pihvit 14,90e/100g–95 euroa, muut pääruoat 19,90–37,90 euroa. Hinnat tarkistettu 05/2023.

 

Joskus on mukava syödä kunnon pihvi. Mediumiksi paistettu, keralla joku hyvä kastike ja ranskalaiset perunat. Kun vietimme avomieheni kanssa staycationia eli lähilomaa kotikaupungissamme Helsingissä, päätimme herkutella kunnon pihveillä. Suuntasimme Kauppatorin kupeessa sijaitsevaan Goodwin The Steak Houseen, onhan se sentään matkailusivusto Tripadvisorissa arvioitu Helsingin parhaaksi pihvipaikaksi. Uskalsin siis odottaa erityisen tasokasta ruokaa ja ammattimaista palvelua. En saanut kumpaakaan.

 

Goodwin sisustus
Goodwin on sisältä viihtyisä. Ravintolan edessä istuu nautapatsas.

 

Mauton, muttei hajuton

Aluksi kaikki näytti hyvältä. Goodwin on sisältä viihtyisä. Meidät ohjattiin kohteliaasti pöytään ja saimme menut. Ensimmäinen epäkohta kävi ilmi, kun tarjoilija tuli kaatamaan vettä. Tämä tarjoilija haisi nimittäin ihan järkyttävästi hieltä. Aina kun hän vähänkin ojensi kättään, kainalosta tulvahti pistävä hien katku. Olisi varmaan pitänyt pyytää toista tarjoilijaa hoitamaan pöytämme jatkossa, mutta emme kehdanneet. Tyydyimme vain pidättämään hengitystä, kun tarjoilija toi ruokaa pöytään.

Söin alkupalaksi kermaisen sienikeiton. Se maistui kyllä hyvältä, mutta ei eronnut muista maistamistani sienikeitoista. Osaan tehdä itse samanlaisen.

 

Goodwin sienikeitto
Sienikeitto oli hyvää, muttei mitenkään erityistä.

 

Pääruoaksi söin marmoroidun New York -pihvin ranskalaisten, grillattujen vihannesten ja pippurikastikkeen kera. Ruokailun aikana huomasimme, että pihvimme oli paistettu eri kypsyyteen, vaikka molemmat tilasimme mediumin. Minun pihvini oli silmin nähden raaempi kuin avomieheni. Millainen pihvipaikka ei osaa paistaa pihvejä tasalaatuisesti?

Ranskalaiset, vihannekset ja pihvi olivat ihan kelvollisia, mutta olisin odottanut vähän enemmän. Goodwinin kotisivujen slogan on ”Elämäsi paras pihvi”. Tätä väitettä en voi mitenkään allekirjoittaa. Tällaisen pihvin saa kyllä muistakin helsinkiläisistä ravintoloista

 

Goodwin New York -pihvi
Pihvini oli kelvollinen, mutta odotin enemmän.

 

Pääruoan pahin kompastuskivi oli pippurikastike. Eteeni ei ole koskaan kannettu niin vetistä kastiketta kuin Goodwinissa. Litkussa ei ollut lainkaan makua, ei pippurin eikä minkään muunkaan. Jälleen kerran olisi ollut aihetta valittaa, mutta jälleen kerran en kehdannut. Mutta ei ravintolassa pitäisikään joutua erikseen vaatimaan hyvää palvelua ja maistuvaa ruokaa. Varsinkin Goodwinin hintatason kaltaisessa paikassa nämä pitäisi saada automaattisesti.

Alku- ja pääruoka olivat niin paljon odotettua latteampia, ettemme jääneet jälkiruoalle.

 

Ylihintainen turistiansa

Käynti Goodwinissa osoittaa, että arvosteluihin ei voi aina luottaa. Netissä Goodwinia kehutaan laajasti, mutta omassa mielessäni paikka kirjautuu ylihintaiseksi turistiansaksi. Keskeinen paikka vetää varmasti asiakkaita ilman, että ruokaan tai palveluun kannattaa liikoja panostaa. Ei keittoa ja pihviä pahaksi voi haukkua, mutta ei niissä mitään poikkeuksellistakaan ollut. Samaa kamaa saa muualtakin, paremmalla hinta-laatusuhteella. Pihvin kanssa tarjoiltu pippurikastike ei jättänyt pahaa makua suuhun, koska siinä ei ollut makua ollenkaan. Hajua piisasi sitten sitäkin enemmän tarjoilijan suunnalta.

 

Lisää ravintolasta:
Goodwin The Steak Housen kotisivu

Lisää Taviskriitikon ravintola-arvosteluja:
Kahvila muiden joukossa – Glutique
Onko tässä Helsingin keskustan halvin lounas? – Kiila