Kahvila muiden joukossa – Glutique

Glutique tyrnijuustokakku ja mustikkamurupiirakka
Ravintola-arvio: Kahvila Glutique ei eroa tuotteiltaan tai hintatasoltaan muista Helsingin kahviloista. Juju piileekin siinä, että kaikki on gluteenitonta.

Glutique

Päivitys: Glutique on lopettanut toimintansa.

Osoite: Eerikinkatu 12, Helsinki

Syyskuun alussa (2.–8.9.2019) vietettiin jokavuotista keliakiaviikkoa. Viikon tavoitteena on lisätä tietoisuutta keliakiasta ja sen vaatimasta ruokavaliosta.

 

Glutique vitriini
Glutiquen valikoima on monipuolinen: vitriinistä löytyy suolaista ja makeaa.

 

Hinnat Helsingin tasolla

Glutique on pieni ja viihtyisä kahvila Helsingin Kampissa. Lasivitriinissä on tarjolla salaatteja, kakkuja, leipiä ja karjalanpiirakkaa. Myös pannukakkua löytyi. Hinnat ovat samaa tasoa kuin muissakin Helsingin kahviloissa: keksin saa eurolla, kakkupala maksaa 5,95 euroa. Koska en juo kahvia, en ole seurannut sen hintaa kahviloissa, mutta todettakoon, että Glutiquessa esimerkiksi suodatinkahvi maksaa 2,50 euroa ja latte 4,50 euroa.

 

Ravintola-arvostelu Glutique
Glutiquen suolainen piirakka sisälsi kinkkua, purjosipulia ja paprikaa kananmunaseoksessa.

 

Tilasimme kinkkuvihannespiirakat, jotka lämmitettiin mikrossa ennen tarjoilua. Piirakka ei maistunut erilaiselta muihin syömiini suolaisiin piirakoihin verrattuna, ja siitä Glutique saa sekä plussaa että miinusta. Gluteenittomista tuotteista maistaa usein, että ne ovat gluteenittomia. Näin ei ole Glutiquen piirakkapohjan kohdalla. Täyte olisikin sitten voinut olla onnistuneempi. Kinkku-paprika-purjosipuli-kananmunaseos oli jäänyt vetiseksi, eikä ollut kovin kiinteää. Piirakka ei pysynyt kasassa.

Jälkkäriksi valitsin tyrnijuustokakkua. Juustokakku oli järisyttävän hyvää! Vaikka pala oli iso, jaksoi sen syödä kokonaan, koska tyrni maistui täytteessä raikkaana. Pohjakin oli onnistunut, sillä sen maku ei eronnut tavallisesta juustokakusta. Kaunis koristelu kruunasi kokonaisuuden.

 

Glutique tyrnijuustokakku ja mustikkamurupiirakka
Tyrnijuustokakku oli raikas ja makoisa. Mustikkamurukakku ei sen sijaan päätä huimannut.

 

Ystävällinen palvelu

Vitriinissä joidenkin tuotteiden kohdalla oli vain hinta, eikä mainintaa siitä, mikä tuote tarkalleen on. Kysymällä asiat kuitenkin selvisivät. Kassalla palvellut nainen vastasi tiedusteluihini ja otti keittiöstä selvää piirakan täytteestä. Palvelu ei ehkä ollut nopeimmasta päästä, mutta ystävällisyys korvasi sen.

Ihmiselle, joka ei kärsi keliakiasta, Glutique ei ole erityisen merkillepantava paikka. Maistamani suuhunpantavat eivät eronneet maultaan muiden peruskahviloiden tuotteista. Minulle Glutique on vain kahvila muiden joukossa, mutta keliaakikoille se on varmasti paljon enemmän.

 

Lisää ravintolasta:

Glutiquen kotisivut

Lisää Taviskriitikon ravintola-arvosteluja:

Lounasta lentokentällä – Malmin lentoasemalla miljöö on ruokaa kiehtovampi – Check-In

Täysosuma Tampereella – Bistro Venlan salaatti sai haaveilemaan kesästä

2 kommenttia artikkeliin “Kahvila muiden joukossa – Glutique

  1. Leena

    Täytyykin testata tämä paikka, kun vieläkin joskus käy niin ettei kahviloissa panosteta erityisruokavalioihin. Olisipa huippua valita mitä tahansa valikoimista!

  2. Taviskriitikko Artikkelin kirjoittaja

    Kannattaa käydä, suosittelen maistamaan varsinkin tuota juustokakkua!

Kommentointi ei ole käytössä.