Lounasta lentokentällä – Malmin lentoasemalla miljöö on ruokaa kiehtovampi

Check-In annos
Ravintola-arvio: Malmin lentokentän Check-In ei säväyttänyt lounaallaan. Ravintolaan ei kannata tulla hyvän ruoan perässä, vaan miljöön takia.

Kahvila & Ravintola Check-In

Osoite: Malmin lentoasema, Helsinki.

Huom ravintolan oma ilmoitus: Olemme siirtymässä 1.6. remontin alta pois uusiin tiloihin Malmin hautausmaan lounasravintolaan Ketokivenkaari 11, 00710 H:ki.

Lounas 12 euroa, salaatti-keittolounas 10,50 euroa. Hinnat päivitetty 05/2023.

 

Minulla on äitini ja siskoni kanssa monivuotinen perinne, joka liittyy syntymäpäiviimme ja äitienpäivään. Tapanamme on tarjota päivänsankarille ruoka hänen valitsemassaan ravintolassa. Äitienpäivän sankari on tietysti äiti. Tänä vuonna hän halusi mennä ruokailemaan Malmin lentokentällä sijaitsevaan Check-In lounasravintolaan. En ole koskaan käynyt Malmin lentokentällä, joten otin valinnan ilolla vastaan.

 

Check-In lentokenttärakennus
Malmin lentokentän terminaalirakennuksen ovat suunnitelleet Dag Englund ja Vera Rosendahl.

 

Isot ikkunat kohti kenttää

Miljöönä Malmin lentokenttä luonnollisesti poikkeaa monesta muusta lounasravintolasta. En voi väittää koskaan aiemmin syöneeni lounasta samalla kun pienlentokoneet nousevat ja laskeutuvat ikkunan takana. Meno lentokentällä ei kuitenkaan ollut niin vilkasta, että se houkuttaisi saapumaan paikalle uudestaan. Vaikka kenttä on Helsinki-Vantaan lentoaseman jälkeen Suomen toiseksi vilkkain, näimme vain muutaman koneen liikkuvan lounaamme aikana. Lentokoneharrastajille näkymät voivat tarjota paljonkin tarttumapintaa, mutta tavikselle paikan hohto himmenee yhden ruokailun aikana.

Malmin lentokenttärakennuksen aula on muodoltaan kauniin pyöreä, mutta muutoin tilat ovat tavanomaiset. Ruokasali on isoja ikkunoita lukuun ottamatta yksi yhteen minkä tahansa työpaikkaruokalan kanssa.

 

Check-In maisema
Lounaan lomassa voi ihailla lentokoneita.

 

Alkeellinen virhe asettelussa

Kävimme lounastamassa päivänä, jona tarjolla oli porsaanleikettä ja bbq-kastiketta, creme-lohipizzaa rucolalla sekä pekoni-tomaattikeittoa. En pidä pekonista, joten keittoa en maistanut, mutta kahta muuta kahmin lautaselleni. Jälkiruoaksi sai koota oman jäätelöannoksen.

Possuleike oli erittäin kuivaa. En aluksi huomannut, missä bbq-kastike oli, joten unohdin ottaa sitä. Totesin kuitenkin pian, että pihvi on varsin mauton ja kuiva ilman kastiketta. Onneksi siskoni oli huomannut kulhon, joten suunnistin hakemaan lisukkeen pihviini. Bbq-kastike olikin ihan hyvää, ei liian mausteista. Ei kuitenkaan ole hyvän ruoan merkki, jos sen mukana on aivan pakko nauttia kastiketta, jotta se maistuisi.

 

Check-In lämpimät ruoat
Pizzat on aseteltu sotkuisesti, mikä johtaa täytteiden irtoamiseen.

 

Creme-lohipizzassa oli creme fraichea eli ranskankermaa, mikä oli minulle uusi tuttavuus pizzapäällisenä. Lohi ja kerma sopivat mainiosti yhteen, ja pizza olikin lounaan tähti. Valitettavasti sen tarjoilussa tehtiin alkeellinen virhe. Pizzapaloja oli asetettu tarjolle niin, että ne olivat osaksi toistensa päällä. Näin alemman pizzan täytteet jäivät kiinni ylempään, ja astiaan jäi lopulta tarjolle pelkkiä taikinapaloja. En hoksannut olla tarpeeksi tarkkana paloja valitessani, ja sainkin lautaselleni sellaisen palan, josta puolet täytteistä olivat matkanneet toisen palan pohjassa jonkun muun lautaselle.

Jälkiruoaksi tarjottu jäätelö ehti sulaa ennen pöytään pääsyä, ja tarjotut lisukkeet olivat purkkikamaa.

 

Check-In annos
Silloin kun pizzapalassa oli kaikki täytteet tallella, oli se lounaan paras ruoka.

 

Check-In lounasravintolan ruoka on keskinkertaista. Kokemusta ei pelastanut edes hyvä pizza, sillä senkin täytteet olivat puoliksi karanneet. Oli mukava käydä vähän erikoisemmassa paikassa syömässä, mutta koska en ole ilmailusta erikoisen kiinnostunut, riittää yksi vierailu Malmille vallan mainiosti. Ruoan takia sinne ei ainakaan kannata palata.

 

Lisätietoa ravintolasta:

Kahvila & Ravintola Check-In kotisivu

Lisää Taviskriitikon ravintola-arvosteluja:

Peruslounas pirteässä paikassa – Lounakahvila Triangeli

Onko tässä Helsingin keskustan halvin lounas? – Ravintola Kiila

3 kommenttia artikkeliin “Lounasta lentokentällä – Malmin lentoasemalla miljöö on ruokaa kiehtovampi

 1. Maija

  Onpas todellakin hauska miljöö, jotenkin en ole tiennytkään, että Malmin kentällä tarjoillaan myös lounasta. Ikävä tietenkin kuulla, että lounas ei ehkä se kaikista mainioin ollut, mutta toisaalta ei myöskään pahan hintainen. Itsekin asustelen tässä Malmin kentän lähettyvillä ja käyn usein lounaalla ystävieni kanssa niin pitääpä käydä kuitenkin tsekkaamassa tämäkin paikka ja samalla näkee tuon kentänkin, koska en ole koskaan käynyt.

  • Taviskriitikko Artikkelin kirjoittaja

   Nykyisen poikkeustilan vuoksi Check-In taitaa olla vielä kiinni, toivottavasti aukeaa pian niin pääset tsekkaamaan kentän ja lounaan.

 2. Anna

  Ehkä kirjoittajan käynnin jälkeen on ruoka parantunut.
  Ainakin meidän porukan mielestä erittäin hyvä ja monipuolinen lounas, myös salaattipöytä. Ja useimmiten tarjolla gluteenitonta, joka näin keliaakikolle tärkeää.
  Voin suositella.

Kommentointi ei ole käytössä.